Route 66 motorostúra, magyar túravezetéssel

2022. május 14. - 2022. május 29.

"Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt." - L'Amour

A motorozás történelmének is ikonográfiájának egyértelműen USA a bölcsője. Az emlékek és kalandok minden évben visszacsábítanak ezekre a fantasztikus utakra. A hozzám hasonló motorozást imádók sehol a világon nem gurulhatnak olyan szabadon, mint az USA végeláthatatlan útjain. Nem csak végtelenszámú változatos tájat járhatunk be, hanem részesei lehetünk az amerikai motoros kultúrának.

Az amerikai álom ezen az úton valósággá válik! A világ leghíresebb útjának bejárása megváltoztathatja az ember életét. Ha létezik olyan út, amely magában foglalja az USA történelmét, szokásait és kultúráját, akkor ez a 66-os főút. Az ember átutazik 4300 kilométeren, 8 államon, 3 időzónán, és egynek érzi magát a híres amerikai kalandorok közül. Itt nyílt meg az első töltőállomás, az első gyorsétterem, az első motel is, itt van a szülőhelye az 50-es évek amerikai életérzésének.

16 éjszaka szállás és motorozás az izgalmasabbnál izgalmasabb utakon... Csatlakozz a legendás 66-os út végigmotorozásához, légy részese ennek az életre szóló kalandnak!

route 66 motoros tura, autoroncs

A 66-os út a legendás út nyugatra, Kaliforniába, amely hosszú időn keresztül sok-sok szerencsevadász, nincstelen, lázadó, hippi, kalandor útja volt, akik mind tartottak valahová, az ismeretlenbe. Ma már ez a vándorlás a múlté, de az út még ugyanaz, és mi végigmotorozzuk két hét alatt, sot a legkalandvágyóbbaknak akár már New Yorkban is kezdődhet a túra!

Keresztülutazni Amerikán régóta vágya az embereknek, azonban sokáig nem volt mivel, vagy nem volt hogyan, vagy nem volt miből - sőt, egészen 1926-ig nem is volt min...

1920-ban született meg az ötlet, hogy kellene egy olyan utat építeni, amin el lehet jutni az USA keleti partjáról a nyugatira, a valóságból az álmok és ígéretek földjére.

Az építkezések elkezdődtek, és 6 év alatt megépült az első amerikai transzkontinentális autóút Chicago és Los Angeles között, amin órákig lehetett úgy haladni, hogy az ember nem találkozott forgalommal. Az ötvenes években a 66-os útból mítosz született, mára pedig már legendává vált.

route 66 motoros utazás egyszer az életben

Először a kalandorok és szerencsevadászok hajtottak nyugatra, majd a gazdasági válság idején a nincstelenek és nélkülözők keresték a jobb létet, a második világháború idején a katonaság használta az utat, az 50-es években mindenki arról álmodott, hogy vesz egy rózsaszín Cadillac-et (amihez elengedhetetlenül párosul A Szőke Nő), majd irány nyugat, Kalifornia, ahol kolbászból van a kerítés... A 60 - as évekre a szex, drogok és a rock and roll vonzotta a hippiket a VW minibuszokban az Angyalok Városába.

Érdekes, hogy ma már nincs összefüggő 66-os út, hivatalosan 1985-ban megszűnt, átnevezték, azonban sok-sok szakaszon tudunk még a jó öreg 66-oson gurulni és fogunk is! Az eredeti út 80 %-a járható!

A forgalom növekedése megkívánta a szélesebb, modernebb sztrádák építését, így sok helyen egyszerűen mellévarázsolták az új utakat (I55, I44, I40 stb.) - mivel hely volt ott bőven.


A régi 66-ost megtartották szervizútnak, a sztrádák már nem vezettek át a kisvárosokon és falvakon, ezért ezek folyamatosan elnéptelenedtek, nekünk azonban számos lehetőséget biztosítva ezzel a szellemvárosok megismeréséhez.

Az út 3 időzónán és 8 államon halad át: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona és Kalifornia.

Útközben élvezzük az állandóan változó tájat, a dinereket, az útszélén 80 éve rozsdásodó autóroncsokat, az öreg benzinkutakat, viszont internetezni is tudunk a hotelszobákban. Meglátogatunk néhány nemzeti parkot, majd az út végén megpillantjuk a Csendes-óceánt. Vigyázat: a motorozás függőséget okozhat!

Az utazás kezdete előtt fakultatív túra keretében ellátogathatunk vonattal Milwaukeeba (itt található a legendás Harley-Davidson múzeum), ehhez 1 nappal előbb kell kiutazni a jelentkezőknek.


1. nap: Budapest - Chicago, 2022 május 14.

Reggel indulunk egy menetrendszerinti repülőgéppel az Amerikai Egyesült Államokba. Délután érkezünk meg Illinois állam fővárosába, Chicagoba. Megpróbálunk átállni a helyi időre, amely 7 órával kevesebb az itthon megszokottnál. Az esti program egyéni fakultatív városnézés, fényképezkedünk a 66-os út kezdetét jelző táblánál, majd a Sears Tower tetejéről csodáljuk meg a megdöbbentő kilátást (104 emelet magasságból). A bátrabbak kiállhatnak az üvegerkélyre, hogy a nagy magasságból fényképezzék a hangya nagyságú autókat a mélyben. A város az észak-amerikai zene egyik fellegvára, feledhetetlen élmény várja a fáradt utazókat

route 66 menni kell

2. nap: Chicago - Bloomington (Illinois állam, táv: 211 km / 131 mérföld), 2022 május 15.

Ma kezdetét veszi életed egyik legnagyobb kalandja!

Reggel túlságosan is korán magunktól ébredünk, mivel még nem sikerült megszokni az időkülönbséget. Délelőtt felkeressük chicagói partnerirodánkat, és átvesszük a Harley-Davidson motorjainkat, melyek társaink lesznek a hosszú, és feltétlenül izgalmas út során, a papírmunka intézése után indulhatunk is a várva várt túrára, délután egy kisebb bemelegítő távot motorozunk az első szálláshelyünkig.

Első látnivalónk a Gemini óriás lesz, amely 1962 óta szolgálja ki az éhes utazókat, a Polka Dot Innben pedig James Dean, Elvis és Marilyn Monroe vár bennünket egy kólára. Odellben megállunk a régi benzinkútnál, ahol 1932 és 1966 között lehetett tankolni és ebben a faluban áll az a templom, amelyhez a 66-os út alatt egy alagutat fúrtak, hogy a hívek gond nélkül átjuthassanak a forgalmas úton az istentiszteletre. Manapság viszont csak mi leszünk ott. Pontiacban elidőzünk egy remek kis 66-os múzeumban és a szomszédjában az autós Pontiac múzeumban is. A kukoricaföldek között a régi úton találunk egy aszfaltrajzot a 66-os út térképével. Itt szembesülünk az út hosszával: tulajdonképpen még el sem indultunk...

route 66 az álomutazás

3. nap: Bloomington - St. Louis (Missouri állam, táv: 396 km / 184 mérföld), 2022 május 16.

Ma is korán reggel ébredünk. Álmosan kortyolgatjuk a reggeli amerikai kávét, és próbálunk néhány falatot magunkba erőltetni, mint otthon, munkába indulás előtt. Ma megismerkedünk a gófrisütés rejtelmeivel is, reggelire ez a legfinomabb opció ebben a hotelben.

Hamarosan Atlanta (pici falu Illiniosban) felé pöfögünk, ahol Óriás Paul fogad minket egy gigantikus hot-doggal a kezében. Lincoln a következő állomás. Ez az a tipikus filmekben lévő amerikai kisváros, ahol az ember a gyermekeit szívesen felnevelné!

Hosszú és szép utakon robogunk tovább, rákanyarodunk egy nagyon eredeti 1926-ban épített útszakaszra is, amit téglából építettek még mielőtt megérkezünk Carlinvillbe, ahol Angus Bailey szelleme a mai napig kísért a kocsmában. Ida kellene érnünk délután kettő óráig, ekkor bezárnak az éttermek.

Mt Olivban elhajtunk egy másik idős benzinkút mellett és megállunk a roncstelepnél, ami mögött ott a nyúl, aminek lovagolni nyulagolni lehet a hátán. Itt a nyúl mögött sírköveket fedezünk fel: X élt 2 évet, Y élt 3 évet: a bácsi kedvenc nyulai nyugszanak ott...

Átlépünk Missouri államba, St. Louis felett átmotorozunk a Mississippi-folyón, ahol Amerika egyik legérdekesebb vidéke fogad minket. Északról láthatjuk a világ jelenleg leghosszabb gyalogoshídját, ami egykor a 66-os út aktív közlekedési hídja volt, de régen eljárt felette az idő...

route 66 latni kell

4. nap: St. Louis - Springfield (Missouri állam, táv: 397 km / 247 mérföld), 2022 május 17.

Reggeli után fantasztikus kétsávos utakon motorozunk nyugat felé, csodáljuk az egyenlőre dús vegetációt, ami egyre inkább ritkul, az út vége felé pedig sivataggá válik.

Délután Kubában is járunk, itt látjuk a világ legnagyobb hintaszékét, sőt, átmotorozunk Libanonon is... A nap vége előtt megérkezünk a túra egyik legszebb vidékére, a Hooker's Cuthoz. Itt egy egész hegyen kellett keresztülvágni az utat, ami a 30-as években komoly technikai kihívást jelentett a mérnököknek. Itt szintén megfigyelhetjük az út szegélyezését: úgy gondolták, hogy a kifelé ívelo útszegély az úton tarthatja a jármuveket. Hamar rájöttek a hibára, de már nem bontották vissza az út szélét.

Mindösszesen 1 km távolságban elénk tárul Devil's Elbow. Az 1870-es években a fakitermelők itt úsztatták le az árut, de a Big Piney folyó homokpadja állandóan megakasztotta a szállítmányt, ekkor kapta a nevet ez a csodálatos hely.

route 66 ide akarom menni

5. nap: Springfield - Tulsa (Oklahoma állam, táv: 325 km / 202 mérföld), 2022 május 18.

A hosszú néptelen utakon robogunk egy darabig, majd beugrunk Kevinhez, aki egy régi benzinkutat üzemeltet. Igen szép számú lomot gyűjtött össze garázsában régi autók, motorok, gépek formájában: örömmel mutatja meg a kincseit!

Átkelünk a múlt század 20-as éveiben készült Rainbow Bridge-en (Szivárvány-híd). A híd acélszerkezetét betonnal öntötték ki, a maga korában szenzáció számba ment, mára pedig ez az utolsó megmaradt példány az Egyesült Államokban. Mellette golyók lyuggatta STOP tábla (amit mindig kicserélnek majd a vademberek ismét szétlőnek).

A 66-os út csupán egy rövid része, 13 mérföld érinti Kansast, majd átlép Oklahomába. Ebben az államban található a 66-os út leghosszabb szakasza, szintén itt született a 66-os út megvalósítási ötlete is. A táj változatos: a dimbes-dombos vidéken haladó utat tölgy és szilfák szegélyzik.

Vidáman dübörgünk a vadnyugaton át Oklahoma City felé. Az 1830-as években ezt a területet használhatatlannak nyilvánították, és rezervátum formájában felosztották öt indián törzs között - Choctaw (ezen a nyelven "Oklahoma" vörös férfit jelent), Chickasaw, Semiole, Creek, Cherokee, ok mind útban voltak a "civilizáció" déli terjeszkedésnél.

Hamarosan megérkezünk a világ legnagyobb totemoszlopához, ezt egy nyugdíjas bácsi 10 éven keresztül építgette. Csodálatos utak következek: a kétsávos aszfalt lágyan követi a dombok gerinceit, ez a 66-os "hullámvasút". Érdekes látvány következik: bálna fürdik egy pici tóban.

Fáradtan érkezünk Tulsaba, ahol a szállodánk mellett egy igazi motoros kocsmában beszéljük meg a nap legszebb eseményeit.

route 66 bakancslista

6. nap: Tulsa - Clinton (Oklahoma állam, táv: 350 km / 217 mérföld), 2022 május 19.

Tulsat elhagyva párhuzamosan motorozunk a régi lezárt 1920-as években épített szakaszon, de több ponton rá is tudunk hajtani, és az útra benőtt bokrok/fák lombjait kerülgetve haladunk nyugat felé.

Arcadiában beugrunk egy fészerbe, aminek félkör alakú a teteje. A tulajdonos úgy gondolta, hogy a tornádóövezetben jobb eséllyel megmaradhat egy ilyen épület - már 100 éve áll...Mellette ott a benzinkút, ahol rengeteg üdítőt árulnak, még sonkás ízűt is lehet kapni! A tornádók ezen a környéken tavasszal szoktak pusztítani, most csak a számunkra szokatlan melegtől kell tartanunk.

Oklahoma Cityn átmotorozva a tulsó oldalon meglátogatjuk a Nemzeti Cowboy múzeumot, nagyon érdekes kiállítás. Nyugati irányban hamarosan elérjük a Póniló-hidat, ami arról kapta a nevét, hogy a hídpillérek pónilovakra hasonlítanak. A híd előtt vegyük elő a kamerát, érdekes lefilmezni, ahogy átmotorozunk rajta. Az út ezután ismét dimbes-dombossá változik, és a minősége sem a legjobb, de eddig még senki nem panaszkodott erre a 20 kilométeres szakaszra.

A nap záróakkordjaként megérkezünk Clintonba és meglátogatjuk a szerintem legklasszabb helyi 66-os múzeumot, ha sikerül időben a városba érkezni. Ha nem, akkor reggel nézzük meg, érdemes! Szállásunk a múzeum közelében lesz.

route 66 utazas

7. nap: Clinton - Amarillo (Texas állam, táv: 311 km / 193 mérföld), 2022 május 20.

A túra egyik legérdekesebb napja köszöntött ránk. Megérkeztünk Jockey Ewing földjére Texasba, bár csak elvétve lehet fúrótornyokat látni a texasi 66-os út mentén!

A nap elso attrakciója a Nemzeti 66-os Múzeum, ez egy apró skanzen. Bemutatja az 1800-as évek életét a vadnyugaton. Kicsit tovább motorozva elérünk az élet-halál zónájába a 100. szélességi körhöz. A korabeli időkben a bankok nem adtak hitelt a tőlünk nyugatabbra található földek megvásárlásához, mert szerintük az már sivatag volt, és a farmokat biztos tönkremenés fenyegette, ugyan mi teremne meg a sivatagban? Ebben a faluban nem hagyhatjuk ki az apró vasboltot. A tulajok 1964-ben nyugdíjba vonultak. Bezárták az ajtót, azóta sem látta őket senki. Mindent vastagon lep a por... Aki szereti fényképezni a régi autóroncsokat (főleg 1930-1950 közötti időszak) az most kiélheti hajlamait a falu melletti kis telepen.

Shamrock felé igyekezünk, ahol nem csak ízletes ebéd vár bennünket, de itt van a U Drop Inn Conoco épület is, amely építészeti stílusa nagy szenzációnak számított a 30-as években. McLeanba érve egy vicces kiállítást látogatunk meg: a szögesdrót múzeumot. Több ezer típus, minta, történelem - és persze ajándékbolt is egyben. Lehet olyan övet vásárolni, amiben beépített szögesdrót van... Pár sarokra található Texas első benzinkútja, mellette néhány ottfelejtett régi autóval.

A következő megálló Groom, az elferdült víztorony messze van a Pisa-tól, de azért érdekes látvány. Ennél már csak a gigantikus kereszt érdekesebb ebben a faluban, amelyet 19 emelet magasra építettek, mérföldekről látható. Egyéb iránt ez a nyugati félteke második legnagyobb keresztje.

Az este fénypontja lesz a híres-nevezetes texasi "Big Texan" steak-ház, ahol az igazán bátrak benevezhetnek az ingyenes és gigantikus kb. 2 kg-os steak, valamint saláta és italmenü elfogyasztásába. Hogy mi ebben az üzlet? Az egészet 60 perc alatt kell eltüntetni a tányérról, ha esetleg mégsem sikerül, akkor bizony ki kell fizetni a 72 dollár + adó árát. Eddig kb. 20 000 ember próbálta meg, átlagosan minden hatodiknak sikerül is! A legfiatalabb 11 éves volt, a legöregebb 72, de van, aki már több, mint 20 alkalommal jeleskedett...

route 66 klasszikus tura

8. nap: Amarillo - Santa Fe (New Mexico állam, táv: 485 km / 301 mérföld), 2022 május 21.

Indulás után 10 perccel meg is érkezünk a Cadillac-farmhoz Amarillo mellett.

Fél óra múlva elérjük a 66-os út felét jelző táblát, a táv innen 1 139 mérföld keletre és nyugatra is! Finom a pitéjük, érdemes megkóstolni.

Harley-Davidson motorjainkat a commanche és tucumcari indiánok földjén vezetjük keresztül. Glenrio-nál belépünk Új-Mexikó-ba és 60 perccel vissza is állítjuk az óráinkat, ez itt a "Mountain Time Zone". Glenrio most "szellemfalu", lakók száma: 1

Tucumcari városában elhaladunk a híres Kék fecske motel mellett, megnézzük a garázsban a klassz rajzokat és pár sarokra megállunk ebédelni, természetesen mexikói ebédet fogyasztunk egy tipikus mexikói étteremben.

Az államhatár túloldalán megállunk egy benzinkútnál, ahol a csoda belül található, de mi is ez? Legyen ennek a napnak a meglepetése!

Ma este már Santa Fében hajtjuk álomra a fejünket.

route 66 legjobb ut

9. nap: Santa Fe - pihenőnap 2022 május 22.

Ha eddig eljutottunk, akkor megérdemeljük a pihenést. A napot el lehet tölteni sétálgatással, vásárlással, galéria látogatással, mosással vagy semmit-tevéssel a medence partján!

A kalandkedvelőknek ingyenes egész napos fakultatív kirándulást szervezünk (jó idő esetén).

route 66 kirandulas road trip

10. nap: Santa Fe - Grants (New Mexico/Arizona állam, táv: 283 km / 176 mérföld), 2022 május 23.

Reggel délre fordulunk. Madridban körülnézünk egy picit, a "Faterok motoron" címu film egy részét is itt forgatták (megrendelhető dvd). Érdekes egy hely, pont olyan, mint a filmen. Közel van Los Alamos, ahol kis szerencsével ufókat is láthatunk! Nehéz itt olyan emberrel találkozni, aki ne tudna előállni egy ufó sztorival...Madrid után szuper utak várnak ránk. Picit hűvös lehet, mivel 2700 méter magasan vagyunk.

Megérkezünk Albuquerque városába, ahol egy jellegzetes klasszikus amerikai 50-es évekbeli dinerben étkezünk. Ha időnk engedi, akkor vásárolgatunk a hangulatos óvárosban is. Ez az egyetlen város, ahol a 66-os út keresztezni önmagát a 66-os utat (az évek során több mellékágat építettek).

A mai este Grantsban ér az este bennünket, hazai ízek várnak vacsorára!

route 66 amerikai tura vezetovel

11. nap: Grants - Holbrook (Arizona állam, táv: 355 km / 221 mérföld), 2022 május 24.

Ebédünket Gallupban költjük el a legstílusosabb étteremben, ahová egykor hollywoodi sztárok is jártak, sőt Ronald Reagan is megfordult már itt - még színész korában.

Aki ékszert szeretne vásárolni, az a legjobb helyen jár. Ebben a városban főleg kövekkel kirakott ékszerekkel foglalkoznak, az árak talán itt a legolcsóbbak, sőt általában le lehet alkudni egy ékszer árát a felére is. A legnagyobb bolt a Richardson's, amit egyben zaciként is funkcionál. Aki lónyerget vásárolna, az szintén ne menjen tovább!

Hamarosan meglátogatjuk a Petrified Nemzeti Parkot, ahol 200 millió éves megkövesedett fákat hozott felszínre az erózió. Ez az egyetlen nemzeti park, amit a 66-os út keresztez. Átmotorozni csak 45 percig tart (csodálatos utak), de mivel bárhol meg lehet állni bámészkodni mi tovább maradunk a holdbéli tájon. A legszebb látnivalók a park túloldalán találhatók, mint pl. a Kristályerdő, vagy a Szivárványerdő, itt egészen nagy kristályszerkezetű törzseket is láthatunk.

Estére érkezünk meg Holbrookba, ahol indián wigwamban töltjük az éjszakát! Ismét egy steak-ház vár bennünket vacsorára.

route 66 bakancslista

12. nap: Holbrook - Flagstaff (Arizona állam, táv: 171 km / 106 mérföld), 2022 május 25.

Ma egy picit lazábbra vesszük az indulást (picit rövidebb a napi ETAP), az első megállónk egy fura szuvenírboltban lesz, ami előtt egy óriás nyúl figyel a vendégekre. A nyúlnak itt is lovagolni-nyulagolni lehet a hátán... A nyúl mögötti boltban a legolcsóbbak az ajándéktárgyak az egész út során, még régi rendszámtáblákat is lehet vásárolni.

Az úton ennél a lehajtónál semmi más nincs, csak ez a kis bolt a "nyúl" utcában. Érdekessége, hogy a tulajdonos volt egykor az autópálya építésénél a döntéshozó abban a kérdésben, hogy hol épüljenek meg a lehajtók...

Winslow városában megállunk egy percre azon a sarkon, ahol az Eagles 1972-ben megírta a "Take it easy" slágert!

Elmotorozunk a "Kráterhez", ez az úgynevezett Meteor Kráter! 50 000 évvel ezelott egy gigantikus lyukat fúrt ide a becsapódó meteor, majd lenézünk a "Walnut Canyonba", ahol sziklába vájt indián lakásokat lehet egy séta keretében megcsodálni.

route 66 motoros es autos tura

13. nap: Flagstaff - Williams (Arizona állam, táv: 259 km / 161 mérföld), 2022 május 26.

Kicsit nyomjuk a gázt a hűvös reggelen a nagy fenyőerdőben és meg sem állunk a Grand Kanyonig. Csodálatos látvány tárul elénk. Az érdeklődők repülhetnek egy helikopteres kört a kanyon felett, garantáltan tátva marad mindenki szája az elénk táruló panorámától (ez a program időjárás függő!)

A csodálkozás után egy újabb csodálkozás következik: megnézzük a Grand Kanyon c. IMAX filmet (minden idők legnézettebb óriásformátumú IMAX filmje), a film kb. 45 perces és nagyon-nagyon széles vásznú...

Ez a nap csak a Grand Kanyonról szól, a déli perem mellett motorozunk lassan végig, majd délre fordulunk és Williamsben szállunk meg, ami szintén egy klassz városka szuvenírboltokkal, kávézókkal, éttermekkel gazdagon ellátva.

route 66 motoros utazás egyszer az életben

14. nap: Williams - Needles (Kalifornia állam, táv: 311 km / 194 mérföld), 2022 május 27.

Seligman felé ismét klasszikus 66-os régi utakon motorozunk.

Truxtonban elolvassuk, hogy merre is kell továbbmennünk. Megnézzük az 57-es Korvettet, iszunk egy üdítot és motorozunk tovább a sivatagban.

Kingmanben befalatozunk Mr Z éttermében, majd észak felé vesszük az irányt: irány Kalifornia a sivatagon keresztül!

route 66 utazás

15. nap: Needles - Victorville (California állam, táv: 354 km / 215 mérföld), 2022 május 28.

Ma viszonylag sokat vezetünk egyenes utakon (amikor az ember a 66-os útról hall, akkor sokszor az egyenes és eseménytelen utak jutnak eszébe, pedig szó sincs erről!), a sivatag minden oldalról átölel, most nyugodtan bekapcsolhatjuk az mp3 zenéinket, időnk bőven lesz hallgatni a jó kis motoros dallamokat. A sivatagban is laknak emberek, mivel találunk néha postaládákat... Áthaladunk Bagdad (mindenképpen megállunk a Bagdad Caféban) vagy Siberia nevű falukon, Amboyban lesz a legdrágább a benzin (amit gáznak hívnak az USA-ban), ezért ha tudunk, elgurulunk Ludlowba, itt ebédelhetünk is egy átlagos pocsék ételt, de a környéken nincs más...

Délután az utoló megálló az üvegfarm. A néhai tulajdonos időt nem kímélve teleüvegezte a kertjét...Viszünk mi is egy unicumos üveget (gondolom ekkorra már üres lesz) a kollekció számára.

route 66 egyszer az életben

16. nap: Victorville - Los Angeles (California állam, táv: 183 km / 114 mérföld), 2022 május 29.

Lassan beérkezünk a metropolisz Los Angelesbe, és az út végén megpillantjuk a Santa Monica mólót a jellegzetes körhintájával, ott, ahol az összes amerikai filmben a legszebb lányok görkoriznak. Aki szereti a rákot az velünk ebédelhet a Forrest Gump által aposztrofált "Bubba Gump Shrimp Co" étteremben az óceán feletta mólón.

Délután 3-ig kell leadni a motorjainkat, ennek megfelelően gazdálkodunk az idővel is. Már az esti géppel is indulunk haza, illetve aki maradni szeretne, az megteheti!

Talán fáj egy kicsit az elválás, de teljesült egy álom, mámoros érzés visszagondolni a végigdübörgött mintegy 4300 kilométeres útra megannyi élményével együtt!

17. nap: Los Angeles, 2022 május 29.

Hazautazás

Ennek az útnak létezik egy rövidebb egyéni indulásos autós verziója is.

route 66 egyszer az életben ide el kell menni

Választható motorok

Harley-Davidson Electra Glide route 66 usa motorkerekpar berles
Electra Glide
Harley-Davidson Road Glide route 66 usa motorkerekpar berles
Road Glide
Harley-Davidson Road Glide Ultra route 66 usa motorkerekpar berles
Road Glide Ultra
Harley-Davidson Road King route 66 usa motorkerekpar berles
Road King
Harley-Davidson Softail route 66 usa motorkerekpar berles
Softail
Harley-Davidson Street Glide route 66 usa motorkerekpar berles
Street Glide
Harley-Davidson Ultra Limited route 66 usa motorkerekpar berles
Ultra Limited
Indian Chief Vintage route 66 usa motorkerekpar berles
Indian Chief Vintage
Harley-Davidson Trike route 66 usa motorkerekpar berles
Trike*

*Trike (háromkerekű) általában nem bérelhető, mivel nagyon kevés van belőle a bérlő cégnél. Ha bérelhető, akkor az ára kb plusz $1,500 a drágább visszaszállítási díj miatt.

Árak

 • 1 motor, 1 motoros saját szobában: US$ 8 930
 • 1 motor, 1 motoros 1 utas saját szobában: US$ 4 950 per fő
 • 2 motor, 2 motoros 1 szobában: US$ 7 142 per fő
 • 3 motor, 3 motoros 1 szobában: US$ 6 850 per fő, (ebben az eseben 2 fő osztozik 1 ágyon, nincs pótágy lehetőség)
 • Előleg: US$ 1,500 per motorkerékpár, utalással fizetendő

Csomagszállító autó típus: 2 személyes zárt-platós kisteherautó és motorszállító tréler

Az ár tartalmazza 16 éjszaka szállást **-*** hotelben és motelben, motorbérlést, nemzeti park - múzeum - programbelépőket, üzemanyagot, 2 vacsorát, legtöbb helyen reggelit, motor visszaszállítási díjat, transzfereket, magyar túravezetést

Az ár nem tartalmazza a nemzetközi repülőjegyet (kb. 220 000 Ft illetékkel), biztosításokat (motor - US$ 25 vagy US$ 35 naponta önrésztől függően, balesetbiztosítás), helikopteres repülést a Grand Canyon felett $226 per fő.

Minimális létszám: 8 motoros, max létszám: 12 motoros

  A túrán korlátozott számban részt lehet venni autóbérléssel is az alábbi árak változhatnak, mivel az autóbérlés ára is néha változik.
 • 'Full size' méretű autóval, Nissan Altima v hasonló $7,748-tól 2 fő részére + repjegy + balesetbiztositás
 • 'SUV' méretű autóval, Jeep Grand Cherokee v hasonló $7,898-tól 2 fő részére + repjegy + balesetbiztositás
 • 'kabrio' méretű autóval, Ford Mustang v hasonló $8,423-tól 2 fő részére + repjegy + balesetbiztositás

Az autóbérlés nem tartalmazza a visszaszállítási dijat, ami kb. $750 plusz adók, Chicagoban fizetendő a bérlő cégnek hitelkártyával.

Az autó felvételéhez a vezető nevére szóló hitelkártya szükséges. Továbbá az autós verzió nem tartlamazza az üzemanyagot.

Route 66-os túra angol túravezetéssel

Lehetőség van partnercégünknél amerikai túravezetővel vezett túrán is résztvenni. Ezek az utak 1 nappal rövidebbek és a szezonban többször indulnak:

2022. ápr. 07. - 2022. ápr. 21.
2022. ápr. 28. - 2022. máj. 12.
2022. máj. 05. - 2022. máj. 19.
2022. máj. 11. - 2022. máj. 25.
2022. máj. 12. - 2022. máj. 26.
2022. máj. 26. - 2022. jún. 09.
2022. jún. 01. - 2022. jún. 15.
2022. jún. 02. - 2022. jún. 16.
2022. jún. 23. - 2022. júl. 07.
2022. jún. 30. - 2022. júl. 14.
2022. júl. 28. - 2022. aug. 11.
2022. aug. 11. - 2022. aug. 25.
2022. aug. 25. - 2022. szept. 08.
2022. szept. 01. - 2022. szept. 15.
2022. szept. 07. - 2022. szept. 21.
2022. szept. 08. - 2022. szept. 22.
2022. szept. 15. - 2022. szept. 29.
2022. szept. 22. - 2022. okt. 06.
2022. okt. 08. - 2022. okt. 22.

Árak angol túravezetéssel (az ár a változik a dátumtól függően):

 • 1 motor, 1 motoros saját szobában: US$ 8 031-tól
 • 1 motor, 1 motoros 1 utas saját szobában: US$ 4 768-tól per fő
 • 2 motor, 2 motoros 1 szobában: US$ 6 453-tól per fő
 • Az ár tartalmazza 14 éjszaka szállást ***+ hotelben, motorbérlést, nemzeti park belépőket, üzemanyagot, 2 vacsorát, összes reggelit, motor visszaszállítási díjat, helikopteres repülést a Grand Canyon felett, transzfereket a hotel és motor leadó-felvevő hely között, angol túravezetést
 • Az ár nem tartalmazza a repülőjegyet (kb. 220 000 Ft illetékkel), az esetleges és opcionális múzeumbelépőket, opcionális biztosításokat, kauciót (US$ 100 - 5000, a választott biztosítás típusától függ).
 • Előleg: US$ 1,000 per motorkerékpár, utalással fizetendő

Itiner az angol túrán:

1.nap: Chicago, IL
2.nap: Springfield, IL
3.nap: St. Louis, MO
4.nap: Joplin, MO
5.nap: Oklahoma City, OK
7.nap: Amarillo, TX
8.nap: Santa Fe, NM
9.nap: Santa Fe, NM
10.nap: Gallup, NM
11.nap: Grand Canyon, AZ
12.nap: Laughlin, NV
13.nap: Las Vegas, NV
14.nap: Victorville, CA
15.nap: Los Angeles, CA

Route 66-os motoros túra egyéni indulással május - október között, 14 éjszakás út

 • 1 motor, 1 sofőr 1 szobában: US$ 5 133-tól
 • 1 motor, 1 sofőr 1 utas 1 szobában: US$ 2 727-től per fő
 • 2 motor, 2 sofőr 1 szobában: US$ 3 799-től per fő
 • Az ár tartalmazza 14 éjszaka szállást ***+ hotelben, motorbérlést, legtöbb helyen reggelit, motor visszaszállítási díjat Az ár nem tartalmazza az esetleges és opcionális múzeumbelépőket, opcionális biztosításokat, kauciót, üzemanyagot.
 • Előleg: US$ 1,500 per motorkerékpár, utalással fizetendő

Az ár egyik csomagban sem tartalmazza a repülőjegyeket, személyi biztosításokat, egyéb étkezéseket.

Lemondás

 • 45 napon felüli lemondás esetén teljes visszatérítés
 • 44-32 napon belül 50% nem visszatérítendő, biztosítás visszatéríthető
 • 31 vagy kevesebb napon belül semmi sem visszatérítendő, biztosítás NEM visszatéríthető

Egyéb tudnivalók

Szállás: középkategórás szállások, egy szobában max. 4 fő lakhat (osztozni kell 2 db nagy ágyon)! A legtöbb helyen biztosítanak reggelit.

Állatok: fokozottan kell figyelnünk, találkozhatunk kígyókkal, rengeteg amardillóval (övesállat - hasonló a tatuhoz), prérifarkassal, őzekkel, kutyákkal. Ezek főleg sötétedéskor jelentenek veszélyt - amikor mi már vélhetőleg az úszómedence mellett frissülünk, de sohasem lehet tudni...

Defekt:Egyéni bérlésnél a bérlő cég küld szállítójárművet, amivel a legközelebbi szervízbe elviszik a motort. A szállítás költségét az utas fizeti. Vezetett túráinkon saját trailerünk van. A VIP biztosítás fedezi a javítás költségét, de minden esetben gumit cserélnek, ennek a díját az utas fizeti.

Az útra tapasztalt motorosok jelentkezését várjuk!

A bérelt gépjárműre (autóra vagy motorra) semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni. Az utas a bérlő céggel köt szerződést. A bérleti szerződést a bérléskor írja alá, végszámlát a leadásnál kap. Modellválasztásnál 2 modellt kell megjelölni, de nincs garancia a választott modell kiváltására, ebből adódó reklamációt nem fogadunk el.

Célszerű minél elöbb jelentkezni, mivel a bérlő cégnél gyorsan fogynak a motorok.

Időjárás: Minden percek alatt változhat, egyik pillanatban süt a nap, a másikban esik az eső - különösen a középnyugaton. Esőfelszerelés legyen mindig a közelben! Előfordulhat, hogy reggel 10 fok alatt indulunk el, délutánra pedig 40 fok felett lesz a hőmérséklet (Kalifornia).

Motoros felszerelés és ruházat: A bőrnadrág meleg lehet, bár ha van alatta egy izolációs réteg, akkor tökéletes. Kabát szintén fontos, vesevédő jól jöhet a hidegebb órákban. Mivel éttermekbe és szebb helyekre is megyünk, így mindenki hozzon magával ilyen alkalmakra való ruhát is. A csizma nem is kérdés: véd a hideg és meleg ellen, nem fáj a felpattanó kavics, az ördögszekerek (tüskés növény, a szél fújja őket a sivatagban) sem okozhatnak meglepetést.

Nap: A védekezés ellene rendkívül fontos. Célszerű hosszú ujjú ingben vezetni, vagy rendszeresen kenegetni magunkat, a napsugárzás erős, a fül könnyen leég, az orr mindig...Az ajakápoló is szükséges, a meleg szélben pillanatok alatt kicserepesedik az ember szája.

Bukósisak: Sisakot a bérlő cég tud biztosítani, vagy az indulásnál is lehet vásárolni, esetleg otthonról elhozni a jól bevált kedvencet. Fontos, hogy esőben is tudjunk motorozni, ezért a teljesen nyitott sisak nem jó. A bukósisak viselete kötelező.

Fontosabb közlekedési szabályok: Stoptáblás kereszteződésben az indul el, aki elöbb odaér, a jobbkéz-szabály ismeretlen. Egyszerre max. 4 motoros mehet át a kereszteződésen. Piros lámpánál lehet jobbra fordulni, ha nincs keresztező forgalom, vagy nem tiltja a tábla. Iskolabusz megállása esetén mi is megállunk, bármelyik irányból közelítjük meg.

Sebesség: Az itthoni állapotokhoz képest lassú, nem megyünk gyorsabban 70 mérföldnél (kb 110 km/h) főutakon sem.

Költőpénz: legalább napi $40-50 számoljunk utasonként, ez legyen a kártyán, de KP-t is hozzuk magunkkal. A bankkártyát szinte mindenhol elfogadják, de sehol ne veszítsük szem elől.

Napi indulások: általában 8 órakor indulunk a napi túrára a napi programtól függően.

Belépők: A belépők összköltsége kb. $160 / fő, a múzeumok és egyéb látnivalók opciósak, aki bemegy az vegye meg a jegyet...

  Követelmények a vezető részére:
 • legalább 21 éves korhatár
 • érvényes jogosítvány
 • legalább egyéves nagymotor vezetési gyakorlat
 • hitelkártya a sofőr nevén (VISA a legjobb, mivel dollár elszámolású)

Csomagok: Az USA-ba induló repülőjáratokra már nagyobb csomagot is csak kb $70 megfiztése mellett lehet feladni, max. 23 kg súlyhatárral.

Belépési engedély: egy ESTA kérvényt kell kitölteni online, magyarul. Ennek az ára 15 és 3 hónap tartózkodásra érvényes a belépéstől számítva. Itt a link.

Utazás: egyénileg.

Előleg befizetése nélkül foglalás nem történik.

További További lehetőségeket is meg tudunk szervezni, pld San Francisco - Los Angles - Las Vegas - New York autóval vagy motorral, írj vagy hívj: +36 30 9 505 355